image
Adresjes, Amsterdam, eten/drinken, Op de agenda

Pllek, Amsterdam Noord

Pllek is nou weer typisch zo’n plek waar het heerlijk vertoeven is, ook (om niet te zeggen juíst) met kinderen. Zo’n plek waarvan je er eigenlijk wel twintig in je adressenboekje wil hebben staan. Pllek is een stadsstrand (met zand en water dus) met fraai uitzicht, maar vooral ook een super chille creatieve hang-out op de voormalige scheepswerf. Gemaakt van oude scheepscontainers, gemeubileerd met pallets en ander ‘werf-afval’, en dus lekker ruig en easy-going (lees: onverwoestbaar en kidsproof).  Op zondagmiddag al helemaal de plek waar je wezen wil want tussen 13u en 17u is er wekelijks een gratis kinderprogramma voor Ruige Rakkers. Kinderen tot een jaar of 11 vermaken zich hier prima met kindertheater, yoga, knutselateliers en circus workhshops (tip: zondag 6 maart een extra grote circus-editie ter imageafsluiting van de vakantie, waarbij de kids aan het eind van de middag een voorstelling geven aan hun ouders!).

Bij Pllek eet je biologisch verantwoord vlees, duurzaam gevangen vis, seizoensgroenten en streekproducten. En lekker, laten we dat niet vergeten. Voor je koters bestel je tussen ‘t spelen door gewoon een Broodje Aap (desembrood met huisgemaakte chocoladepasta en banaan). Blijere gezichtjes bestaan niet!

image

Nog geen plannen voor Pasen? Reserveer dan als de sodemieter kaartjes voor Tweede Paasdag. Op deze dag organiseert de Burgemeester van Buiten (waar wij best wel behoorlijk fan van zijn) namelijk een groot “buitenspeel paradijs” met een educatieve ondertoon op het stadsstrand. Een ruige middag vol activiteiten, kinderworkshops en educatieve spellen zoals een rariteitenkabinet, pijl en boog maken, ecologische schmink maken, waterbanen bouwen en tekeninsecten maken. www.pllek.nl Tip: parkeren kan, is dichtbij en betaalbaar maar veel leuker is het om ‘t (gratis) pontje te nemen vanaf Centraal Station!

ruige rakkers

ruige rakkers

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like