image
Adresjes, Maastricht, slapen, Stedentrips

Slapen in een boerderijloft

Op het Limburgse platteland, op amper vijf autominuten van hartje Maastricht heb ik een bijzonder plekje ontdekt. Daar, op de grens van België, direct aan de Lanakerakker staat de prachtige carréboerderij van de familie Niesten. En onder de nok van de voormalige hooizolders, tussen de eeuwen oude dakspanten kun je slapen in een van de heerlijke familiekamers. Ik zeg kamers, maar eigenlijk zijn het volwaardige appartementen met de luxe van een hotelkamer. Boerderijlofts zogezegd, in die barn chic  sfeer waar we zo blij van worden. En bovendien hét ideale logeeradres voor een stedentripje Maastricht met kids. Hoe dat komt? De kamers zijn knap, lekker ruim, slim ingedeeld en voorzien van zithoek en keuken. Handig dus voor wie een flesje wil verwarmen of maaltijd wil koken. Kinderen zijn superblij met hun stapelbed ‘in de kast’ (echt, té leuk) of op de hooggelegen vide pal onder de oude balken.

image image

Heb je geen zin om zelf een ontbijt in elkaar te flansen dan zorgt Marloe ervoor dat er een dienblad vol lekkers in je kamer wordt bezorgd. Of je schuift aan in de al even sfeervolle boerderijkeuken (waar ook de spelletjeskast staat) óf, als je de mazzel hebt dat het mooi weer is, je geniet van je ontbijt aan de lange buitentafel op de binnenplaats.

afbeeldingen-6869 boerderijkeuken afbeeldingen-loft buiten

 

Tante Tipi’s tip: regel meteen fietsen bij je boeking. Tien minuten doortrappen en je staat al op het Vrijthof! En sowieso is de omgeving hier prachtig, met ‘t on-Nederlandse heuvellandschap, de boomgaarden, vakwerkhuisjes en mergelgrotten. Ook een goed idee: doe een rondje akkers (kun je meteen verse asperges, aardappels of uien meenemen, die de familie daar zelf  biologisch teelt).

Al met al een dikke vette aanrader dus…

www.cour8.nl

image

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like