in het wijland 155
campings in eigen land, Kampeergeluk

In het Wijland

tipi wijlandAan het begin van dit kampeerseizoen maakte ik een korte wishlist van een paar campings in binnen- en buitenland (wil je dit lijstje zien kijk dan naar de camping wishlist). Hoewel mijn wishlist an sich eindeloos is, had ik er maar één Nederlandse camping bij gezet en raad eens waar ik laatst mocht logeren…? Precies, op de camping die bovenaan ‘t lijstje stond. In het Wijland!

Op steenworp afstand van Nijmegen ligt een prachtig natuurgebied, aan de Waal. En aan de rand van dat natuurgebied heeft Marleen een wonderlijk plekje ontdekt, precies tussen de stad en het achterland in. Daar ben je welkom in het Wijland. Het concept is heerlijk eenvoudig. Zet een aantal tipi’s in een grote kring, met diverse vuurplaatsen in het midden en laat de boel lekker volgroeien met wilde kruiden en bloemen. Vul de tipi’s pipowagentje wijlandaan met wat andere originele slaapplekken, zoals een pipowagentje of vrolijk gekleurde retro caravan. Timmer een afdak van restmateriaal, ter bescherming van zon of regen (en omdat ‘t zo gezellig staat natuurlijk) en zet er een verzameling tafels en stoeltjes onder uit oma’s tijd. Et voilà, er ontstaat een heerlijk hippiesfeertje midden in het weiland. De hout gestookte hottub om het hoekje en de enorme wastobbe/douche-onder-de-gieter doen ook een flinke duit in het zakje als het op sfeer en beleving aankomt.

Net als de immense keukentipi trouwens, die dienstdoet als gemeenschappelijke kook-, zit- en vuurplaats voor alle gasten die op dat moment in het Wijland verblijven.

image

in het wijland 158in het wijland 164in het wijland 107wijland 2in het wijland 137sprokZoals gezegd is de locatie fenomenaal. Je loopt zó de dijk op, even uitwapperen langs de Waal is dan ook echt een goed idee, op de fiets even naar het historische Nijmegen is dat trouwens ook. Aan de dijk (op vijf minuten lopen van het Wijland) zit een beach club (Sprok), wat een goede plek is voor een ijsje of borreltje en eventueel een verfrissende duik. Schuin tegenover de beach bar zit het kindvriendelijke restaurant Zijdewinde, waar de kinderen zich vermaken in de boomgaard, met de pony of in het speeltuintje en wat meteen een prima uitgangspunt is voor ‘t ‘Ommetje Doornik de Pas’ een familie wandelroute van ongeveer 7 kilometer.

Al met al is het Wijland dus een regelrechte aanrader wat ons betreft. Een plek die klopt (al moet je eigenlijk wel het weer een beetje mee hebben), waar je kunt genieten van een basic buitenleven met het gevoel van luxe op precies de juiste momenten  (denk: kurkdroog stookhout voor je vuurtje , uit bed hup met je blote voeten op een Perzisch tapijtje en een extra dikke wollen deken die voor je klaarligt zodat je het zeker weten niet koud krijgt). En hadden we het biologische ontbijtje al genoemd? Marleen zet een picknickmand vol biologische streekproducten voor je klaar om de dag goed mee te beginnen, blote voetjes in het gras en genieten geblazen! www.inhetwijland.nl

image

image

image

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like