541ba1b943cae55d4bedd99975d0ba84
Adresjes, Kampeergeluk

Uitwaaien op Terschelling

Ik ben gek op de waddeneilanden. Het liefst ben ik er meerdere vakanties per jaar. Met familie die minimaal 3 weken vakantie vieren op Terschelling en vrienden wonend op Vlieland maak ik dan ook regelmatig de oversteek met de boot. Ieder z’n favoriet, maar met stip op 1 staat Terschelling voor mij. Maar wat maakt een vakantie op dit eiland zo heerlijk? Nou er is genoeg te doen voor het hele gezin!

1. Eindeloos uitwaaien.

Wandelen op de brede en verlaten stranden of dwars door de duinen. Met kleintjes huur je gewoon een bolderkar, ideaal! Lekker schelpjes zoeken, koffie drinken (of warme choco als t koud is) in de leuke 0m-de-zoveel-honderd-meter strandtenten en wanneer je mazzel hebt, spot je ook nog een zeehond
FullSizeRender (18)

2. Fietsen

want op de wadden ben je nou eenmaal veel buiten. Voor elke gezinssamenstelling is een fietsplan te maken. Tandem, bakfiets, een fiets met zitjes, alles is te huur tegen schappelijke prijzen. En wanneer de waddenwind goed opsteekt, dan kun je het jezelf ook vergemakkelijken door voor een elektrische fiets te kiezen. Het blijft tenslotte wel vakantie 😉

3. Klimmen en klauteren in de Piratentuin

van het Wrakkenmuseum (dan is cultuursnuiven ook meteen afgevinkt ;). Deze fantastische Piratentuin is een uniek bouwwerk van aan elkaar getimmerde wrakstukken en andere rariteiten en bestaat uit enorme piratenschepen, een uitkijktoren, een gangenstelsel, hangbruggen en schommels. Een uurtje gegarandeerd apenkooien voor je zeerovers en zelf kun je het tafereel aanschouwen vanaf het terrasje in de tuin. Hebben de kinderen het naar hun zin, dan heb jij het ook naar je zin. Oh ja, het museum zelf is natuurlijk ook erg leuk! Het is een verzameling van opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling sinds 1650. wrakkenmuseum

FullSizeRender (16)

www.wrakkenmuseum.nl

4. Ponyrijden bij De Prairie of huifkartocht door Terschellinger natuur.

Een bezoek aan Terschelling gaat niet voorbij zonder een ponyritje door het bos. Bij De Prairie staan te schattige pony’s ter beschikking voor een kleine of grote wandeling. Voor de gevorderde ruiters is het ook mogelijk om te kiezen voor een strandrit. Vindt je kleintje het iets te spannend, of willen de kids liever met z’n allen? Dan is een huifkar tocht een fijn alternatief!

Check www.deprairie.nl en www.puur-terschelling.nl.

5. De Koffiemolen in Formerum (mét midgetgolf voor de liefhebber!)

De molen is een ideaal en centraal koffiepunt op het eiland. Een heerlijk terrasje in het gras met daarbij een zandbak, fietsjes en karretjes voor de kleintjes. En de groters kunnen een potje midgetgolfen op de naastgelegen baan.

6. Strandschatten maken

FullSizeRender (19)De wadden kennen veel zonuren, want alles waait lekker snel over. Maar tref je toch een middag met storm en/of regen en ben je echt niet van plan om die buien te incasseren, maak dan zelf kunstwerken van gevonden schelpen, veren en verweerde takken van het strand. Zo zijn wij gek op het versieren van schelpen met nagellak in de gekste kleuren (dus neem al je oude klonterige glitterlakjes mee!) en het maken van mobielen van veertjes, dennenappels en schelpen.

7. Blokarten

Als er een beetje wind staat, wat dus vaak het geval is, dan kunnen de waaghalzen ook blokarten op het strand bij West aan Zee. Voor de grotere kinderen is er een speciale kart met kinderzeil en de kleintjes kunnen in een tandemkart. Heerlijk om met wind in het zeil te razen over het brede strand. Zeilervaring is niet vereist maar helpt wel bij het sturen in de wind.
www.sporteventsterschelling.nl
Attachment-1

Previous Post Next Post

You Might Also Like