image
Adresjes, campings in eigen land, Kampeergeluk

Overnachten: yurtliefde in ‘t Buitenland

Oh wat hadden we er zin in, Moniek en ik. We mochten naar ‘t Buitenland om te slapen in een yurt en te badderen in een hottub! Saampjes onderweg in de auto. Ons verheugend op een relaxed nachtje weg (we gingen zonder kinderen deze keer, hieperdepiep) en daar waren we ook wel aan toe na een lange warme werkdag. Ineens bemerkte Mo dat de lucht wel erg begon te betrekken. En ze had gelijk. Alleen bleek de lucht niet te betrekken, hij werd gitzwart. En het begon vre-se-lijk te waaien. We kwamen aan in ‘t Buitenland, stapten uit de auto en wapperden direct zowat uit ons zomerjurkje.  Ondanks de pittige windvlagen stond Evelien ons op te wachten met een hartverwarmende vriendelijkheid. We kregen een korte rondleiding, maar besloten al snel om te gaan schuilen in de yurt. Of we even wilden kiezen in welke kleur tent we het liefst wilden slapen?

Tante Tipi Lage resolutie Tante Tipi Lage resolutie_5Tante Tipi Lage resolutie_2

 

Tante Tipi Lage resolutie_14

Tante Tipi Lage resolutie_32

 

De deuren gingen open en we keken elkaar stomverbaasd aan. Binnen heerste een weldadige rust, bijna sereen en in extreem contrast met de zomerstorm die inmiddels buiten was losgebarsten. Dit was voor ons beiden onze eerste ervaring met het fenomeen yurt en wat vooral veel indruk maakte was de bijzondere sfeer die zo’n tent uitstraalt. Geluiden worden gedempt, licht wordt gefilterd, al met al voelt ‘t heel knus en veilig. En ook heel anders dan een ‘gewone’ tent, waarbij tijdens een storm als deze met elkaar praten al gauw onmogelijk zou zijn vanwege het geklapper van tentdoek en het geraas van wind en regen. Onze yurt (we kozen de rode) staat als een huis, pronkend met handbeschilderd houtwerk en uitnodigend met tientallen kaarsjes, houtkachel en opgemaakte bedden. We besluiten dan ook om het ons gezellig te maken, ploffen neer en schenken een wijntje in. En de weergoden blijken ons gunstig gezind, want de storm gaat liggen en warempel; de zon gaat weer schijnen! Evelien had voor ze wegging gelukkig uitgelegd hoe we het vuur moeten aanleggen in de hottub en je zult het niet geloven, maar slechts een paar uur na onze aankomst onder de gitzwarte onweerswolken maakte ik deze foto, vanuit een heerlijk dampend badje:

image

Wat kun je verwachten van een verblijf in ‘t Buitenland? Een bijzonder plekje in het Brabantse boerenland, dat in ieder geval. Maak het je comfortabel bij een kampvuur, doe een spelletje, lummel in de hangmat, kook een lekker vakantieprutje in de ingerichte keukentipi, trek je terug in je eigen hut, al dan niet gezellig bij de houtkachel. Ontspan.

imageOp het terrein van de yurts vind je een eenvoudig ecotoilet. Klinkt primitief en dat is het ook (help!). Maar geen paniek,  je hebt ook een uitgebreider toiletgebouw tot je beschikking, behorend tot zorgboerderij De Vergulde Hand. Deze minicamping staat op hetzelfde land als ‘t Buitenland of eigenlijk staat ‘t Buitenland dus op de Doeboerderij, maar op een sanitairbezoekje na heb je dat geeneens in de gaten.

Al met al hebben wij genoten van ons verblijf, het slapen onder de lichtkoepel van de yurt waardoor je naar de sterren kunt kijken én niet te vergeten onze plons in de hottub in het gouden avondlicht.

www.het-buitenland.nl

Tante Tipi Lage resolutie_26 Tante Tipi Lage resolutie_6

Previous Post Next Post

You Might Also Like