Tante Tipi Lage resolutie_43
Feest!

Inspiratie: zon, zand en zomerfuif

Tante Tipi Lage resolutie_32Het is inmiddels wel duidelijk; bij Tante Tipi zijn we dol op kinderen, buiten zijn en de leuke dingen van het leven. Bovendien weet iedereen die ons kent dat we niet vies zijn van een feestje. Dus het leek een logische stap om ons eigen feestje te organiseren.  Een kinderfeestje, bien sûr, ter inspiratie voor diegenen die de mazzel hebben om in de zomer een jarige in huis te hebben. Of die in de winter een jarige hebben, maar dat graag eens in de zomer willen vieren (wat echt een goed idee is trouwens). Of om dat zwem- of veterstrikdiploma te vieren dat ein-de-lijk gehaald is. Of voor diegenen die het, net als wij dus, gewoon leuk vinden om een feestje te geven. Samen genieten. Buiten. Met een tent. Lekker eten. Op het strand. En je favoriete mini-vrienden.

We hadden het nauwelijks bedacht of hupsakee, de zon ging schijnen. En aangezien dat onze enige voorwaarde was, was Tante Tipi’s eerste Zon, Zand en Zomerfuif  een feit en stonden we (op Neerlands warmste dag ooit) met onze voetjes in het zand foto’s te schieten met en van onze kleine gasten.

Tante Tipi Lage resolutie_36

Tante Tipi Lage resolutie_9 Tante Tipi Lage resolutie_6

Het was geweldig. Met een auto vol spullen waren we die stralende zaterdagochtend in alle vroegte naar het strand gereden om ons te verzekeren van het allerbeste plekje. De knusse duinpan die we voor ogen hadden, was in no-time gevonden en leende zich perfect voor het doel: uitzicht op zee, maar niet op de vele duizenden badgasten die op zo’n zonnige zaterdag nou eenmaal ook graag op het strand zijn. Bovendien scheelt het een hoop stress als je niet steeds kindjes hoeft te tellen omdat je bang bent er één kwijt te raken en komt het goed uit om wat  extra bewegingsruimte te hebben.

strand feestEen mooi feestje begint natuurlijk met de uitnodiging. Maak ‘m zelf of kies een bestaande uitnodiging die past bij het thema van je feest. In dit geval natuurlijk zon, zand en zomer (en ijsje eten = altijd goed). Pinterest stroomt over van de toffe voorbeelden, dus leef je uit en betrek je kleine feestneus alvast in de voorpret. Op ons Pinterest-bord “zon, zand en zomerfuif” hebben we een aantal bruikbare ideeën voor je verzameld.

Nog zo’n belangrijk, niet-te-missen-onderdeel van je feestprogramma: lekker eten. Onze crab-croissants waren unaniem een belachelijk groot succes. En je hebt zelden zoiets gemakkelijks gemaakt! Plak een wiebeloogje op een tapas-prikker en steek twee zulke prikkertjes op een croissant. That’s it. Laat de kinderen zelf hun eigen croissantje besmeren met jam, boter of poedersuiker en maak je niet te druk om vlekken. Je bankstel staat veilig thuis en je kunt alle kleine viezerikken na afloop gewoon even afspoelen in zee.

crabcroissant

Tante Tipi Lage resolutie_41Ook een goeie om vooraf klaar te maken: watermeloen-op-stokjes. Snijd een watermeloen in driehoekjes en steek er aan de onderkant een ijsstokje in. Zo is het supermakkelijk om te eten en het ziet er nog leuk uit ook. Een tip die eigenlijk vanzelf spreekt: neem voldoende water  mee. Wij hadden nog even een zak ijs gehaald bij de visafslag en die in een grote emmer gestort. Ideaal om waterflessen en limonade in te bewaren en de kinderen vonden het fantastisch om met het smeltijs te mogen spelen.

Tante Tipi Lage resolutie_29Over spelen gesproken: zorg voor genoeg spelletjes en speelgoed waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Maar denk niet dat je een draaiboek-per-vijf-minuten moet maken want je zal zien dat zand, een emmer, schep of windmolentje en natuurlijk de aantrekkingskracht van een echte tent op het strand al genoeg is voor eindeloos veel speelplezier. Geniet samen van je eigen bijzondere feest!

Tante Tipi Lage resolutie_2

Tante Tipi Lage resolutie_16

Tante Tipi Lage resolutie_12

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie & styling: Tante Tipi.

Tent: Sahara tent via Obelink of Urbans & Indians. www.obelink.nl / www.urbansandindians.nl        

Tafelklem: Deens webshop, www.deens.nl                             

Lampionnen en limonadevat: Hema, www.hema.nl       

Dromenvanger: Tut & Jut (voor een dromenvanger op maat, precies zoals jij hem hebben wilt). www.tutenjut.nl     

Drinkbekers: Action, zelf versierd met kant.                                                                                                              

Flamingo’s, kanten tafelkleed en sterrenslingertje: Casa Maria, Breda. www.casamariabreda.nl                     

Voorbeeld uitnodiging gevonden op: www. papiergoed.nl

Tante Tipi Lage resolutie_31

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like