chalon
Op de agenda

Chalon dans la Rue, straattheater festival in de Bourgogne.

Hadden we sowieso al (heel veel) zin in de zomervakantie, nu beginnen we ons pas echt te verheugen. We gaan naar de Bourgogne in Frankrijk, want Chalon dans la Rue komt er weer aan!

454da897c6fcdb99412fe6b132762657 831d65e6e62321707b3be953052d0c86

Ieder jaar, ergens in de tweede helft van juli, is Chalon sur Saône vijf dagen lang het decor voor één van de grootste straattheater festivals van Frankrijk. Meer dan 1000 artiesten overstromen de straten van Chalon-sur-Saône met hun gratis voorstellingen. Er is op iedere straathoek wel iets te beleven, van 11 uur in de ochtend tot middernacht: toneel, poppenspel, muziek, dans, acrobatiek, parades, vuurwerkshows… En wie er dan nog niet genoeg van heeft kan de rest van de nacht doorzakken in ‘L’Abbatoir’, de schouwburgzaal van Chalon-sur-Saône.

Chalon-dans-la-rue-2012_Chalon-sur-Saone2

e4b30da8fdbf0f327b4f436499c5d589Overdag verandert de stad in  één groot speelterrein. In het park (Parc Georges Noelle om precies te zijn) vind je de ‘Jardin des kids’ , met genoeg ruimte om te spelen, wat te eten of drinken, of een kindervoorstelling bij te wonen. Maar het programma belooft ook door de rest van de stad genoeg vertier voor kinderen vanaf een jaar of drie, waarbij de voorstellingen een internationaal karakter hebben dus maak je niet druk over de taalbarrière voor je koters. Dit festival betekent: dansen, feesten en verwonderen op de typisch Franse straten en pleinen van Chalon; geniet!!

Woensdag 22 – zondag 26 juli 2015, Chalon sur Saône, Frankrijk. www.chalondanslarue.com

Praktisch: * in de stad is het gedurende deze dagen erg druk, beter laat je je auto achter buiten het centrum en maak je gebruik van de gratis festivalbus ‘Coup de Pouce’ die de hele dag door de stad circuleert  *Chalon heeft ook een fietsenplan, dus fietsen huren is ook een goed alternatief  * niet vergeten van tevoren een slaapplekje te  reserveren als je wil blijven slapen!

Zoek je nog meer leuke uitgaanstips voor de maand juli? Check dan onze agenda: www.tantetipi.nl/opdeagenda/op-de-agenda-in-de-maand-juli

kids-c-M-Wiart-2009-DR

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like