150603_Moniek Ammerlaan Fotografie_0112 lage resolutie
Tipi & Thee

Binnenkijken bij de Brabantse Marieke

Herken je dit? Je bent op bezoek bij iemand die je (nog) niet zo goed kent. Misschien kom je een van je koters ophalen na een speelafspraakje en je belandt zomaar in een interieur om van te watertanden. Zo’n supersmaakvol ingericht huis waarvan je ondanks de rommel (er is namelijk wel net een zwikkie kinderen doorgeraasd) meteen zin krijgt om zelf thuis ook aan de slag te gaan. Eigenlijk roept zo’n huis er natuurlijk om van onder tot boven grondig bekeken en besproken te worden maar ja, durf maar eens om een rondleiding te vragen… Voilà, zo is dus onze rubriek Tipi & Thee geboren, uit pure nieuwsgierigheid. Voor deze rubriek reizen we door het land, we gaan bij iemand op de thee, op zoek naar mooie verhalen en natuurlijk binnenkijken in een prachtig ingericht familiehuis. We willen niet alleen weten waar dat ene leuke behangetje vandaan komt, maar we zijn ook benieuwd naar de leukste hotspots in de regio, de beste tips voor kinderfeestjes en ga zo maar door. En last but not least, diegene waarbij we op de thee zijn mag bepalen waar we de volgende keer naartoe gaan!

Marieke Heesters-de Kort. Fulltime functie bij de overheid, moeder van twee koters, Julia (jaar), Teun  (2 jaar) en in verwachting van de derde. Marieke is getrouwd met Jeroen. Tante Tipi mocht foto’s maken van hun pas verbouwde woning in Roosendaal.

150603_Moniek Ammerlaan Fotografie_0139 lage resolutie

marieke 5Als we in dit huis binnenkomen kunnen we bijna niet geloven dat het er nog niet zo lang geleden heel anders uit zag. In een paar maanden tijd is de boel van onder tot boven rigoureus verbouwd, er is aan de achterkant van het huis veel ruimte gecreëerd door een uitbouw en er zijn oude elementen terug gebracht zoals glas-in-lood deuren tussen de lichte keuken en woonkamer. 

De inrichting laat zich het beste typeren als een mix tussen design (bijvoorbeeld een Gispen stoel en design kachel in de woonkamer) en ‘gezellig’ (natuurlijke tinten op de muur, zachte accessoires).

marieke 1

Marieke heeft de kinderkamers met veel liefde ingericht. Ze stralen rust uit met kleuren en materialen die subtiel op elkaar zijn afgestemd. De mix van houten meubels, mooie stoffen, zacht tapijt en schattige details zorgen voor knusse kamertjes. Wat verder opvalt is de zelfgemaakte kunst die overal in huis is terug te vinden en is gemaakt door de moeder van Jeroen. “Ze heeft de vrije hand in wat ze schildert en weet ons steeds te verrassen met weer een prachtig schilderij”, aldus Marieke.

marieke 6

marieke 3Het meest trots is Marieke op de zolderverdieping. Bij aankoop van het huis was het niet in te schatten hoe deze ruimte zou kunnen worden, maar de bedoeling was dat dit het domein van Jeroen en Marieke zou worden. Een hokkerige zolder met schuine wanden is inmiddels een heerlijk lichte en ruime ouderslaapkamer, met de luxe van een eigen badkamer.
150603_Moniek Ammerlaan Fotografie_0017lage Resolutie

marieke 4

Marieke en Jeroen zijn beiden geboren en getogen Brabanders, die houden van een feestje. Verjaardagen bij de Heesters verlopen dan altijd volgens het vertrouwde concept: vrienden en familie worden rond borreltijd opgetrommeld voor taart met champagne. Marieke zorgt dan dat er een eenpansgerecht klaarstaat zodat iedereen gezellig kan blijven hangen en mee-eten.

De keuze voor dit heerlijke familiehuis is mede bepaald door de ligging, direct aan een ruim opgezet stadspark. Met een speeltuin en trapveldje recht voor de deur kunnen de kinderen hier eindeloos buiten spelen en bovendien zorgt het park voor een lekker groen uitzicht vanuit huis.

Wil je nog meer foto’s van het huis van Marieke bekijken? Check ons Pinterest bord Wonen met Spruiten. En bekijk dan meteen het bord Eerste Hulp bij Traktatiestress, waar Marieke’s laatst gemaakte kindertraktaties op staan. 

Fotografie: Moniek Ammerlaan. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like