Tante TipiBinnenkijker Jackie vis
Tipi & Thee

Binnenkijken bij Jacky

Herken je dit? Je bent op bezoek bij iemand die je (nog) niet zo goed kent. Misschien kom je een van je koters ophalen na een speelafspraakje en je belandt zomaar in een interieur om van te watertanden. Zo’n supersmaakvol ingericht huis waarvan je ondanks de rommel (er is namelijk wel net een zwikkie kinderen doorgeraasd) meteen zin krijgt om zelf thuis ook aan de slag te gaan. Eigenlijk roept zo’n huis er natuurlijk om van onder tot boven grondig bekeken en besproken te worden maar ja, durf maar eens om een rondleiding te vragen… Voilà, zo is dus onze rubriek Tipi & Thee geboren, uit pure nieuwsgierigheid. Voor deze rubriek reizen we door het land, we gaan bij iemand op de thee, op zoek naar mooie verhalen en natuurlijk binnenkijken in een prachtig ingericht familiehuis. We willen niet alleen weten waar dat ene leuke behangetje vandaan komt, maar we zijn ook benieuwd naar de leukste hotspots in de regio, de beste tips voor kinderfeestjes en ga zo maar door. En last but not least, diegene waarbij we op de thee zijn mag bepalen waar we de volgende keer naartoe gaan!

Jacky Schutte.  Moeder van drie kids, Floris (13 jaar), Abel (12 jaar) en Pien  (10 jaar). Verkoopt zelfgemaakte armbandjes waarbij je als klant zelf de kleur en bedels mag uitkiezen. Jacky werkt en woont samen met haar kinderen in een ruim familiehuis waar Tante Tipi foto’s mocht maken. Tante TipiBinnenkijker Jacki woonkamer 3

Een voet over de drempel van dit bijzondere huis betekent een kijkje regelrecht in het creatieve hart van Jacky Schutte. Waar je maar kijkt zie je persoonlijke verwijzingen naar haar werk en het leven samen met haar gezin. Variërend van de kussens op de bank (gemaakt van een mooie rok die ooit ergens op de kop getikt werd maar toch niet zo goed bleek te staan en daarom werd vermaakt tot kussensloop) tot de Hollandse Huisjes van oma in de vensterbank. Maar ook: de sieraden die Jacky zelf maakt en die zijn uitgestald in het lichte werkhoekje in de erker. De ruige betonnen vloer in de keuken, waarin een patroon van Belgisch hardstenen vloertegels is gelegd. Teveel om op te noemen eigenlijk, kijk zelf maar mee!

Tante TipiBinnenkijker Jackie fauteuil armbandjes jackie

 

 

 

 

 

Tante TipiBinnenkijker Jackie werkhoekje

Tante TipiBinnenkijker Jackie ketting busje

Tante TipiBinnenkijker Jackie NOG KLEINERJacky staat regelmatig met haar sieraden op toffe markten in de regio, maar bestellen kan ook via Instagram of Facebook (Fabelbandjes). Het muurtje in de keuken is nu geel, maar verandert regelmatig van kleur. Zoals zoveel dingen in dit huis trouwens regelmatig van plaats of kleur veranderen..

Tante TipiBinnenkijker Jackie keuken 4De kinderen mogen voor een groot deel zelf bepalen hoe ze hun kamer inrichten. Al helpt Jacky wel mee en schrikt ze er daarbij niet voor terug om een wandje te betimmeren met steigerhout of een eigen muurschildering te maken als haar zoon in een dino-fase zit.FullSizeRender (20) Tante TipiBinnenkijker Jackie kinderkamer 2.4

Tante TipiBinnenkijker Jackie kinderkamer 2.2Tante TipiBinnenkijker Jackie dino

 

Tante TipiBinnenkijker Jackie kinderkamer 1Leuk idee: bij de geboorte van haar dochter heeft Jacky de lades van een simpel Ikea kastje voorzien van stof, het kastje geverfd en er andere pootjes onder gezet. De openslaande deuren naar het balkon zijn ongeverfd en geven de kamer een stoere twist. Overal in dit huis zijn meubels met een persoonlijk verhaal te vinden, zo ook op de overloop waar deze verzameling antieke spulletjes en spiegels te vinden is.

Tante TipiBinnenkijker Jackie kinderkamer 1.2Tante TipiBinnenkijker Jackie spiegels

 

Het huis van Jacky staat trouwens ook op Airbnb tegenwoordig. Je slaapt dan in deze grote slaapkamer aan de achterkant van het huis, wat ons betreft een aanrader!Tante TipiBinnenkijker Jackie slaapkamer 1.2

 

 

Tante TipiBinnenkijker Jackie slaapkamer 1Tante TipiBinnenkijker Jackie trapFotografie: Moniek Ammerlaan. Wil je nog meer foto’s van het huis van Jacky bekijken?

Check ons Pinterest bord Wonen met Spruiten!Tante TipiBinnenkijker Jackiehoge resolutie_14

IMG_4615

Previous Post Next Post

You Might Also Like