uitgelichte foto 150802_Moniek Ammerlaan Fotografie_0124 Lage Resolutie
Tipi & Thee

Binnenkijken bij Nina

Herken je dit? Je bent op bezoek bij iemand die je (nog) niet zo goed kent. Misschien kom je een van je koters ophalen na een speelafspraakje en je belandt zomaar in een interieur om van te watertanden. Zo’n supersmaakvol ingericht huis waarvan je ondanks de rommel (er is namelijk wel net een zwikkie kinderen doorgeraasd) meteen zin krijgt om zelf thuis ook aan de slag te gaan. Eigenlijk roept zo’n huis er natuurlijk om van onder tot boven grondig bekeken en besproken te worden maar ja, durf maar eens om een rondleiding te vragen… Voilà, zo is dus de rubriek Tipi & Thee geboren, uit pure nieuwsgierigheid. Voor deze rubriek reizen we door het land, we gaan op de thee en op zoek naar mooie verhalen en een kijkje in iemands leven. We willen niet alleen weten waar dat ene leuke behangetje vandaan komt, maar we zijn ook benieuwd naar de leukste hotspots in de regio, de beste tips voor kinderfeestjes en ga zo maar door. En last but not least, diegene waarbij we op de thee zijn mag bepalen waar we de volgende keer naartoe gaan!

We zijn te gast bij Nina Sneep-Dijsselbloem. Manager fiscaal juridische zaken, moeder van twee dochters, Fien (5,5 jaar) en Loulou (2,5 jaar) en in verwachting van haar 3e kindje. Nina is getrouwd met Jan. Tante Tipi mocht foto’s maken van hun jaren ’30 woning in Breda.
interieur nina

Wát een heerlijk huis, van top tot teen verbouwd en tot in de puntjes afgemaakt en ingericht. Nina koos voor een strakke lichte basis, waarbij vele persoonlijke elementen als zelfgemaakte kinderkunst, veel kussens en gezellige accessoires de sfeermakers zijn.
Zelfs hamster Lilly lijkt (correctie: is!) op kleur gekozen, net als het grote houten poppenhuis.

hamster en poppen

En dan de kinderkamers… Lekker licht en een beetje dromerig. Het bedje van Loulou is gekocht bij Ikea, erboven hangt een lief gedichtje, geschreven op een schildersdoek (zelf-gemaakt kraamkado van een vriendin van Jan en  Nina). In de kamer van Loulou staat ook een grote commode die Jan zelf heeft gemaakt.
kinderkamer

150802_Moniek Ammerlaan Fotografie_0072 Lage ResolutieDe accessoires shopt Nina her en der bij elkaar, zowel in de winkel als online. Een paar favoriete online adressen zijn:

150802_Moniek Ammerlaan Fotografie_0066 Lage Resolutie

kinderkamer2

De kamer van Fiene heeft een vrolijk behangetje, bedstee van Lief! en een pluche hondenkop van haar (inmiddels overleden) hondje Lucky aan de muur om over haar dromen te waken. En kijk, zelfs het washok van Nina is jaloersmakend fris en opgeruimd… De lamp en het oude tafeltje naast de bank (foto bovenaan) komen trouwens van Het Looiershuis in Chaam. Kussen met muis is gekocht bij concept store Northbound at Home in Den Haag (meteen een leuke tip voor iedereen die een zwak heeft voor Scandinavische designmerken).

 

Fotografie: Moniek Ammerlaan

Wil je nog m150802_Moniek Ammerlaan Fotografie_0030 Lage Resolutieeer foto’s van het huis van Nina bekijken? Check ons Pinterest bord Wonen met Spruiten. En bekijk dan meteen het bord Eerste Hulp bij Traktatiestress, (ook in traktaties maken bleek Nina namelijk behoorlijk creatief).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply