Tante Tipi & Theelage2 resolutie_9
Tipi & Thee

Binnenkijken in het kleurige familiehuis van Sabine

Herken je dit? Je bent op bezoek bij iemand die je (nog) niet zo goed kent. Misschien kom je een van je koters ophalen na een speelafspraakje en je belandt zomaar in een interieur om van te watertanden. Zo’n supersmaakvol ingericht huis waarvan je ondanks de rommel (er is namelijk wel net een zwikkie kinderen doorgeraasd) meteen zin krijgt om zelf thuis ook aan de slag te gaan. Eigenlijk roept zo’n huis er natuurlijk om van onder tot boven grondig bekeken en besproken te worden maar ja, durf maar eens om een rondleiding te vragen… Voilà, zo is dus onze rubriek Tipi & Thee geboren, uit pure nieuwsgierigheid. Voor deze rubriek reizen we door het land, we gaan bij iemand op de thee, op zoek naar mooie verhalen en natuurlijk binnenkijken in een prachtig ingericht familiehuis. We willen niet alleen weten waar dat ene leuke behangetje vandaan komt, maar we zijn ook benieuwd naar de leukste hotspots in de regio, de beste tips voor kinderfeestjes en ga zo maar door. En last but not least, diegene waarbij we op de thee zijn mag bepalen waar we de volgende keer naartoe gaan!

Sabine Neger-Bakker. Parttime functie als woonconsulent, eigenaar van SabineStijl. Moeder van twee koters, Bram (8 jaar) en Fien  (5 jaar), getrouwd met Koert. Tante Tipi mocht foto’s maken van hun kleurige familiewoning boordevol verhalen.sabine 1

Binnenkomen in het huis van Sabine betekent binnenkomen in een huis vol warme kleuren en verhalen. Een huis met een rijke familiegeschiedenis want zelfs vóór Sabine en Koert in dit huis kwamen wonen was het al decennia lang in bezit van haar familie. Feit is dan ook dat de sfeer in huis is gevormd door meerdere generaties, niet alleen door de voormalige bewoners, maar zeker ook door de familie van de huidige generatie.Tante Tipi & Theelage2 resolutie_6 Tante Tipi & Theelage2 resolutie_11
Tante Tipi & Theelage2 resolutie_8

 

Sabine vertelt: “ik ben trots op alle energie die mijn familie en schoonouders in dit huis hebben gestoken. Mijn schoonouders hebben zo veel uren geklust, getimmerd, geschilderd voor ons. De twee deuren in de keuken heeft de vader van Koert zelf gemaakt, net als veel speelgoed van onze kinderen.sabine 3

De oude spullen van mijn opa en oma geven het voor mij een warm gevoel, om die spullen nog om me heen te hebben terwijl ik daar als kind al mee speelde (zoals het oude Franse bureautje dat in de woonkamer staat. Je hoeft echt geen nieuw interieur aan te schaffen om een fijne plek te creëren!”.

sabine 2

Wie van bovenstaande omschrijving het gevoel krijgt dat het huis een ratjetoe aan spullen omvat, die heeft het danig mis. Sabine weet als geen ander een harmonieus geheel te maken en mixt en matcht er vrolijk op los. Oud naast nieuw, fris wit in combinatie met kleur. Het gaat niet om de prijs, Sabine geeft niks om ‘trendy’ spulletjes en kiest alles op haar gevoel. Een onmiskenbaar smaakgevoel als het gaat om interieur en fashion, dat vinden ook de mensen om haar heen. Regelmatig wordt ze gevraagd om stijladvies en om die reden heeft Sabine onlangs haar eigen adviesbureau SabineStijl opgericht.

Dit is het heerlijk groene kamertje van Fien. Tante Tipi & Theelage2 resolutie

De kleur op de muren (Green Tea van Painting the Past) had Sabine al gekozen nog voordat ze wist of ze in verwachting was van een jongen of een meisje. Het is een vergrijsde tint die makkelijk matcht met andere kleuren.

sabine 4

Het schilderij is gemaakt door Oma Wies, het fornuisje door Opa Cees, de lamp komt van Ikea.
sabine 5

En de kamer van Bram, een echt jongensdomein!
Tante Tipi & Thee lage resolutie_10Op de vensterbank XL kan eindeloos gespeeld worden met Lego en Playmobil, op dit moment zijn de piraten favoriet maar dat kan morgen zo weer helemaal anders zijn. Het grote ridderkasteel is een DIY- project van Opa Cees en Oma Wies samen geweest.
sabine 6

Vakanties viert de familie Neger ‘t liefst aan zee. Uitwaaien op Terschelling, logeren in het vakantiehuis van opa in Friesland, of rondfietsen op Ile de Ré. Pittoreske haventjes en kleine (Franse) straatjes zijn favoriet, waar de kinderen heerlijk verstoppertje kunnen doen en kunnen rondrennen zonder dat auto’s de speelpret bederven. En waar inspiratie genoeg te vinden is voor de nieuwe plannen van Sabine!

Fotografie: Moniek Ammerlaan

Wil je nog meer foto’s van het huis van Sabine bekijken? Check ons Pinterest bord Wonen met Spruiten. Krijg je de kriebels en wil je hulp bij het (her)inrichten van je huis of kledingkast? Sabine helpt je graag, mail naar: sabinestijl@gmail.com

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like